top of page
Search
Writer's picturecristinaursulet

Ce trebuie sa luam in vedere cand incepem un proiect de amenajare pentru casa

Cuprins:

  1. Cum ne alegem stilul de amenajare?

  2. De ce este importanta paleta cromatica?

  3. Definirea spatiilor din casa ta

  4. Amenajarea curtii

Perioada pandemica ne-a facut sa realizam ca un apartament nu este intotdeauna suficient cand vine vorba de activitatile in familie, mai exista cazul in care poate ne dorim pur si simplu o schimbare. Ce e cert, este faptul ca tot mai multe familii incep sa opteze pentru "viata la casa". Fiind o constructie care de regula este mult mai corect dimensionata si compartimentata fata de un apartament, apar diverse intrebari inca de la inceputul proiectului de amenajare. Cum putem avea o imagine cat mai clara despre amenajarea casei noastre?


1. Cum ne alegem stilul de amenajare?

Stilul de design pe care il alegeti ar trebui sa va reprezinte pe voi ca familie, fie ca e vorba de un stil unic, de sine statator, fie ca incercati sa realizati un fusion intre doua sau mai multe stiluri. De regula, in cadrul unei familii, gusturile si nevoile sunt diferite, si nu tot timpul un stil este definitoriu, de aceea este recomandat, ca indiferent de fusion-ul de stiluri creat impreuna cu designerul vostru, sa incercati sa pastrati o unitate si un echilibru in alegerea anumitor elemente din casa, chiar daca spatiile au destinatii diferite.


2. De ce este importanta paleta cromatica?

Paleta cromatica reprezinta un punct de cotitura cand ne amenajam casa. O propunere ar fi sa incercati sa alegeti o paleta de baza, ce cuprinde nuante si culori pamantii, si/sau neutre, peste care sa adaugati culori accent, cum ar fi albastru royal, verde smarald sau chiar roz pudrat. Limite nu exista in alegerea paletei, dar trebuie sa luati in considerare ca acesta trebuie sa fie o extensie a stilului pe care doriti sa il abordati.

3. Definirea spatiilor din casa ta

Dupa cum spuneam mai sus, este foarte important sa incercam sa aveti o viziune de ansamblu asupra casei voastre, in conditiile in care, cu toate ca fiecare camera reprezinta un spatiu individual, trebuie sa alaturati elemente ce aduc spre ideea de “unitate”. Designul unei case poate fi in unele cazuri mult mai complex fata de un apartament, spatiile fiind mult mai bine definite. De regula e bine ca atunci cand construiti sa va sfatuiti cu arhitectul vostru si sa creati atatea camere cate aveti nevoie; nu e cazul sa investiti prea mult doar ca sa aveti “de unde sterge praful” :)

4. Amenajarea curtii

Curtea sau gradina sunt oglinda casei noastre la exterior, acestea putand fi “compartimentate” sau "distrubuite pe plan" in functie de necesitati. Pe langa spatiile utilitare din curte (cum ar fi: garaj, atelier, bucatarie de vara, etc.) este recomandat sa aveti si spatii care va incanta serile sau dupamesele alaturi de cei dragi, cum ar fi filigoriile, terasele semi-inchise sau chiar sa luati in calcul o piscina. De regula curtea se imparte in mai multe zone, iar designerul gaseste cea mai buna spolutie pentru necesitatile clientului.



sursa imaginilor: Pinterest



We design your feelings!

99 views0 comments

Comments


bottom of page