top of page
Search
  • Writer's picturecristinaursulet

Bugetul conteaza – 5 idei de refresh pentru livingul tau

Cuprins:


Dintre toate camerele unui spatiu de locuit, putem zice ca sufrageria este de departe cea mai importanta. Livingul reprezinta elementul central cand vine vorba de relaxare, acesta fiind un spatiu activ in care ne bem cafeaua de dimineata, paharul de vin seara, spatiul in care ne primim musafirii sau unde ne petrecem cel mai mult timp cu cei dragi noua. Deci…cand vine vorba de deocorare, avem parca un nod in gat, pentru ca acesta e genul de spatiu care reprezinta oglinda casei, si in principiu ar trebui sa ne reprezinte pe noi. Dar ce facem cand avem o gramada de obiecte frumoase, la care nu vrem sa renuntam, si avem un buget foarte mic de amenajare? De la reamenajarea mobilerului deja existent la proiecte DIY, acest articol sper sa vina in ajutorul vostru in aceste vremuri dificile, in care BUGETUL CONTEAZA. Enjoy! :)


1. Rearanjeaza mobilerul

Inainte de a scoate cardul de cumparaturi, revizuieste ce ai deja. Poate canapeaua este foarte confortabila si nu vrei sa renunti la ea, lustra are accente frumoase si poate fotoliul este un cadou primit de la mama ta. Fiecare obiect are propria lui istorie si atata timp cat acesta nu reprezinta grade mari de uzura, poate fi refolosit si reconfigurat cu usurinta. Un sfat util ar fi sa incerci sa gasesti o alta pozitionare a acestora, practic sa schimbi layout-ul incaperii. Poate ar fi interesant sa creezi un loc de citit langa fereastra, iar punctul central sa nu mai fie zona media-TV, ci poate un tablou maxi.


2. Adauga elemente naturale

Putem schimba ambianta livingului adaugand elemente naturale, cum ar fi plante, un covor din lana sau chiar un taburet din ratan. Plantele intotdeauna revigoreaza un spatiu, aducand un plus de eleganta tocmai prin organica lor, iar ghivecele pot fi si ele un accesoriu pop-up in amenajare, oferindu-ti libertatea sa alegi dintr-o gama larga de materiale si culori. Daca decizi sa schimbi covorul, nu uita insa de regula de aur in design: alege marimea potrivita=> un covor voluminous, bine proportionat cu dimensiunea canapelei va functiona ca un tablou dar pus pe jos, iar materialele naturale, cum ar fi lana sau bumbacul vor aduce clar un plus de textura.


3. Schimba decorul peretilor

Sa fim seriosi, ne-am plictisit de aceasi culoare pe care o avem de cel putin 5 ani. Ce ar fi sa facem o schimbare notabila si sa fim putin mai increzatori, desigur respectand bugetul. Poti delimita sau accentua diferite zone prin aplicarea unui tapet; aici ai de unde alege, si daca te plictisesti de el prea repede, poti oricand sa il dai jos si sa il inlocuiesti fara prea multe batai de cap. Daca tapetul nu este chiar punctul tau forte, poti sa te imprietenesti cu lavabila colorata, poti avea zone uni, pereti accent sau chiar juxtapuneri de culori. Pentru un final touch poti adauga tablouri maxi care sa scoata in evidenta alegerea facuta.


4. Proiecte DIY

Proiectele DIY (Do It Yourself) sunt colacul de salvare cand vine vorba de buget. Aici poti fi cat de creativ doresti, ba chiar mai mult, poti transforma aceste proiecte intr-o activitate de familie in weekend, pun pariu ca toti membrii vor fi entuziasmati. Gasesti online diverse tutoriale sau blog-post-uri in care iti explica pas cu pas cum sa realizezi anumite piese. Te poti folosi de produse simple, pe care le ai deja, pe care le gasesti in targuririle de vechituri sau le poti cumpara de la magazinele cu preturi foarte mici. Incearca sa atribui obiecte cu stil in amenajarea ta, cum ar fi masute de cafea, lustre sau chiar bufete, dar nu uita un singur aspect: important e sa te distrezi!:)


5. Foloseste decoratiuni

Decorul poate schimba livingul tau din “meh” in “omg”! Poti incepe sa alegi alte perne decorative pentru canapea, ba chiar te poti juca cu diverse texturi si dimensiuni. Obiecte frumoase si elegante poti gasi prin cutia ta de amintiri din garaj, sau poate faci o vizita la un targ de decoratiuni de interior. Ideea principala aici ar fi sa incerci sa schimbi ambianta prin alegerea unor decoratiuni simple care au impact la scara larga asupra livingului tau: de la clopote de sticla, la obiecte mici din ceramica, vaze cu flori sau tablouri cu rame aurii.


Am ales cateva link-uri unde poti gasi cateva idei pentru proiectul tau, poate te vor ajuta sa te inspiri pe viitor:



sursa imaginilor: Pinterest



We design your feelings!


42 views0 comments
bottom of page