top of page
Search
  • Writer's picturecristinaursulet

Market-ul de lumini si umbre

2 august 2020

 

Orice designer de interior iti va spune asta: lumina este cea mai importanta latura a amenajarilor interioare, statemanet cu care sunt perfect de-acord. Amplasata in locul potrivit, lumina poate transforma o amenajare obisnuita intr-una high-end. Dar nu sunt atat de fascinata de ce pot face cu o lumina intr-o amenajare, cat simt o provocare in a alege corpul potrivit in problema data. Fiind licentiata si in product design si avand in spate cateva concepte de corpuri de iluminat, sunt perfect constienta si respect importanta formei, calitatea materialului si output-ul ce mi-l poate oferi produsul final.


Din aceasta primavara am inceput sa colaborez cu o companie de iluminat din Cluj-Napoca (sediul principal fiind la Arad) pe "numele de familie": PrimaLighting. Acolo am descoperit o echipa frumoasa cu care pot sa ma mandresc ca am legat o relatie frumoasa de prietenie. Cand iti petreci 4-5 ore in showroom pentru un singur client, da... aproape ca le sun mai des pe fetele de acolo decat pe mama :). Am descoperit functionalitatea, frumosul si eleganta din product design, iar ochii mei verzi-albastri s-au indragostit de 3 furnizori italieni pe care am sa-i descriu aici:


KARMAN este o companie fondata in Italia pe care o pot descrie printr-un singur cuvant: ARTA. Orice corp de iluminat se contureaza estetic pe baza unei povesti, avand la baza laitmotivului curiozitatea si emotia conceptului. Designerii KARMAN traseaza acea linie fina intre traditional si inovativ, combinand cultura si traditia Italiei cu evenimentele curente din spatiul european(si/sau stereotipuri de imagine).

 

ZAVA este tot o companie italiana, fondata in 1982 prin creativitatea si energia vizionara a lui Franco Zavarise. Ei lucreaza in special cu metal, de la handcrafed la productie in masa; imbina tehnicile traditionale cu inovatiile manufacturii si tot ce iese din fabrica aceea se prezinta exceptional din punct de vedere calitativ si estetic. Si varietatea de finish-uri, hmm…nu te poti hotari niciodata :)

 

FERROLUCE, handmade lights, este fondata in Italia in 1982, si activitatea principala este de a-mi pune zambetul pe buze de fiecare data cand vad produsele lor facute manual exclusiv in Italia. Unora le place vinul, altora muzeele, eu ador artizantaul italienesc. Fiecare bucata este gandita individual in functie de necesitatile clientului, in spate avand concepte atat moderne cat si retro.


Daca ati reusit sa trageti o privire peste cei trei furnizori de mai sus, iar cel putin unul v-a incantat privirea, e musai (asa se zice la Cluj) sa colaboram.


99 views0 comments
bottom of page